Na turistickom chodníku v Tatrách sa pod deťmi zlomil drevený mostík

06.08.2007 Poprad

Vysoké Tatry 6. augusta (TASR) - Drevený mostík na modro značkovanom turistickom chodníku zo stanice lanovky Štart na Malú Svišťovku sa zrútil dnes popoludní v čase, keď tam bola skupina detí v sprievode dospelých.
Turisti mali šťastie, keďže z nehody vyviazli len s niekoľkými ľahkými odreninami, ktoré si nevyžiadali ďalšie ošetrenie. Podľa informácií Horskej záchrannej služby (HZS) vo Vysokých Tatrách už problém ohlásili správcovi turistických chodníkov, teda Štátnym lesom (ŠL) TANAPu.
Záchranári upozorňujú turistov, aby zvýšili opatrnosť pri obchádzaní spadnutého mostíka až do času, kým bude vymenený. Hovorca ŠL TANAPu Marián Šturcel pre TASR uviedol, že spadnutý mostík opravia v čo najkratšom čase. "Najneskôr do začiatku víkendu by mal byť v poriadku. Každoročne investujeme do údržby a opráv turistických chodníkov takmer päť miliónov korún. V súčasnosti napríklad robíme zábradlie na chodníku od Bilíkovej chaty k vodopádom, " uviedol hovorca. Spresnil, že ŠL TANAPu sa starajú o viac ako 700 km značkovaných turistických chodníkov.
 

Vyberte región